2015. január 11., vasárnap

Év eleji "fejbenösszeszedő"

Sziasztok drágaságok!

Tegnap délután zárult le az év első munkahete, ami sokként érte a szervezetemet, gyakorlatilag úgy érzem, mintha ma kezdtem el volna az évet :) Tudni kell róla, hogy elég precíz és tervezgetős vagyok, ezért év elején egészen sok időt töltök azzal, hogy tervezgetem az év menetét és megígérek magamnak bizonyos dolgokat - gyakorlatilag új évi fogadalmak ezek, csak maga az elnevezés elriasztana. Az időbeosztás nekem most különösen fontos, mert nincs sok szabim évente, teendőm viszont annál több, szóval én vagyok az egyetlen, aki csúszók miatt alig várja, szombaton is dolgozzon kelljen, betegeskedésről meg lófrálós szabikról szó se lehet, ez az év nem a pihenésről fog szólni...



Őszinte leszek, vannak olyan időszakaim, amikor magam alatt vagyok, semmi nem jön össze és ilyenkor még önmagamnak lenni is nehezen megy. Az elmúlt sok év elég sok nehézséget hozott, volt, amikor a pánikrohamokkal küzdöttem, aztán kezdett már hiányozni a szerelem, közben az egyetem, aztán az egyetem hiánya, szenvedés a lakásfelújítással (több, mint egy évig), végül pedig a munka kérdése. A legutolsó pont az, ami a legtöbb mély nyomot hagyta bennem, mert amikor nem volt normális munkahelyem, akkor értéktelennek és feleslegesnek éreztem magam, pedig az életem többi területén semmi gond nem volt. A tavalyi év megtörte a jeget, a negyedik hónapomat kezdtem egy multinacionális vállalatnál, ami elsőre ijesztő lehet, viszont én imádom. A főnökasszonyomat már az első hónap után a szívembe zártam, de szép lassan mindenkit nagyon megszerettem. Imádom a légkört és azt, hogy figyelemmel és szorgalommal rengeteget tanulhatok. Egyedül az zavar, hogy kémia sose volt az erősségem, így több dologban nem vagyok képben, de majd alakul. Mindenképp szeretnék ebben az évben is 120%-an ott lenni, pont ezért szeretnék tanárhoz járni és a ritkán használta angolomat fejleszteni, mellette pedig az SAP-t is szeretnék kívülről-belülről ismerni. A BGF-el viszont sok-sok-sok problémám van sajnos...hiába levelező rendben tanulok, egy normális munkahely mellett itt nem lehet sehogy sem vizsgázni, van olyan tárgy, amiből csak hétköznap 10 vagy 12 órától van vizsga. Szomorú, de úgy érzem, hogy ellehetetlenítik így a tanulást és az ember kedvét is elveszik. Szeretnék halasztani, egy ideig csak angolozni (mert ez hasznosabb egyébként is), aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Sajnos senkinek se tudnám meleg szívvel ajánlani ezt az intézmény, ha levelező rendben akarna tanulni.


Életem egy izgalmas szegletét teszi ki az eredeti szakmám, minden művészetért rajongok. Most, hogy kiegyensúlyozottabb vagyok, újra sokat olvasok, ami nagyon jól esik, ráadásul most valamiért a pszichológiai könyvek is megtalálnak, szerintem ez már a korral járt. Most újra van türelmem az igazi, nehéz szépirodalomhoz, mert a saját nyomorom helyett már a szereplők helyzetén tudok töprengeni :) Idén szeretnék listát vezetni az olvasmányaimról, most a Molyon, mert írásban csak elkeverném. Ezen kívül szeretnék kulturális rendezvényre menni, amikor csak tehetem, ezt a sort a jövő pénteki Bozsik Yvett nyitja, amit nagyon-nagyon várok! 


A zene is fontos, már egy jó ideje leálltam a művelésével, pedig nagyon szerettem gitározni, az ukulelémért is odáig vagyok, most végre megint szeretnék rajtuk játszani. Nyáron pedig sok-sok koncertre menni, a VOLT névsorát már nagyon várom, hátha lesz valami olyan nagy durranás, ami annyira  a szívembe talál, mint a tavalyi Arctic Monkeys. Viszont a legkiemelkedőbb, ami tavaly is nagy kedvencem volt, az a Kispál és a Borz koncert májusban, amire már a jegyeink is megvannak. Apropó Kispál...életem zenekara, de már régóta halogatom ennek kifejezését. Szóval az itt látható kép remélem idén már felkúszik a hátamra:


Szeretnék több időt szentelni a hobbijaimnak. Ide elég sok dolog tartozik, nagy gourmet vagyok, idén szeretnék egyre különlegesebb és finomabb fogásokat kipróbálni; amit csak lehet, itthon elkészíteni a bolti helyett. Sok DIY projekt van a fejemben, ezek közül sokat valóban meg szeretnék valósítani, főleg az esküvő kapcsán. Nálam a sport is a hobbik közé tartozik, szégyellem, de csak kedden megyek először idén konditerembe, de emellett amikor csak tehetem, szeretnék pilatesre is menni, no meg itthon jógázni. Hiába hobbi, azért a sporthoz hozzá tartozik, hogy a nyári események fényében rá akarok szokni teljesen az ásványvízre és az édesített teára, legnehezebbként pedig az érzelmi csokievésről. Nem akarok eszeveszetten diétázni, csak egészséges és természetes ételeket enni, mellé pedig egy normális fehérjeport szerezni. Nem szeretném fogni a fejem az esküvő előtt :D (jobb alsó a mostani dundi állapotom)


Végül az évem meghatározó eseménye vonz magával sok-sok  dolgot. A szervezést megpróbálom nem elbliccelni, bár már most rám lett szólva, hogy nézegessek meghívókat...néha úgy érzem, titokban férfi vagyok :D Magán a nagy napon kívül sok szuper dolog lesz még, hiszen négy hétvégés kör lesz a meghívókat, mert nálunk ezt személyesen szokás. Konkrétan megyünk Gödöllőre, Sopron mellé, Pécsre, Keszthelyre és Zalaszentgrótra, egyedül az utolsó kettő megy egyszerre. Persze ennek nagyon örülünk, mert imádunk utazni, kocsikázni :) Persze nálam fókuszban van a nászút is, ami elvileg két részből fog állni, ha minden igaz. Először egy kis tengerparti pancsi esküvő után, ősszel pedig egy sokkal különlegesebb, de erről majd később. Lelkileg nem érzem, hogy készülni kéne bárhogyan is, szerintem a mi kapcsolatunkban egy plusz adalék, hogy férj és feleség leszünk, nálunk teljesen más előrelépések szoktak nagyobb változást hozni. A célunk annyi, hogy legyen egy csodás napunk, ami után nyaralunk nagyokat :)


Igen, nagyon sűrű az év, ezért idén elkezdem szeretni a vasárnapokat :) Ti szoktátok tervezgetni az évet? Vannak fogadalmaitok?




13 megjegyzés:

  1. Úgy szeretek ilyen pozitív, lelkes és kerek bejegyzéseket olvasni, örülök hogy most már úgy érzed minden egyenesbe jött :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki és köszönöm! Remélem az érzés marad :)

      Törlés
  2. Imádtam ezt a bejegyzést, nagyon motiváló volt :) A DIY dolgok nagyon jók, ételek terén én is szeretnék kicsit kreatívabb és kísérletezőbb lenni, nem sajnálni az időt olyan dolgoktól, amik jók nekem (mondjuk kevesebb gépezés, több hasznos időtöltés, amit magamra fordíthatok).
    De már megbocsáss, hol vagy te dundi? :P Csinos és gyönyörű vagy már most is, de drukkolok, hogy elérj mindent, amit szeretnél :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg téged imádlak! Tényleg dundiégó vagyok picit :D DIY dolog alakul, egy szuperül varró munkatársnőm felajánlotta, hogy kéthetente összeülhetünk és megtanít varrni. Sőt, még azt is mondta, hogy a patchwork egyszerű, szóval már teli vagyok ötletekkel :)

      Törlés
  3. A blogos közegben is lassan úgy érzem már magam, mint az egyetemen: mindenkinek barátja, vőlegénye, férje van már én meg ilyenkor csak ülök és hallgatok mélyen nagyokat. Elég sivár a szerelmi életem, ezt be kell vallani :D

    Amúgy tök jó ötleteid meg terveid vannak az évre (én se szeretem a "fogadalmakat"). Megkérdezhetem, hogy hova jársz pilates-ezni? Szeretném kipróbálni nagyon, csak hát azok a fránya anyagiak... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem egyetemen nem volt szerelem, előtte sem, ez az egy van,finnyásságom megérezte, hogy várni és válogatni kell....szóval nem kell kétségbe esni :) Idén már 26 éves leszek, muszáj túlesni a dolgokon :D :D :D Nálunk a gyerek sokkal nagyobb divat, nekem ez fura, tőlem még messze áll a dolog.
      Oroszlányon egy nagyon aranyos lány tart heti kétszer, 500 pénzért, de otthon youtube-s videókra is lehet jógázni és pilatesezni, csak kezdő videókkal kell nekiállni.

      Törlés
  4. Ezt kifejezetten jó volt olvasni, remélem minden megvalósul! :) Biztosan nem fogsz unatkozni, de a nyaralások (nászutak) majd kárpótolnak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Decemberi pihinél már minden kárpótolni fog :) Köszi, remélem legalább a fele megvalósul.

      Törlés
  5. Fabulous post

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    VálaszTörlés
  6. Ha jöttök Sopron mellé, akár beugorhattok hozzánk is :-)
    Amúgy tökre magamra ismertem pár sorban, pl. hogy mikor nem volt rendes munkád, értéktelennek érezted magad. Velem is így volt.
    Kíváncsi vagyok az esküvőszervezésedre, remélem, majd beszámolsz mindenről!
    Én most a babámra készülök, semmi extra tervem az évre, csak a lakásfelújítás folytatása. Szeretnék kirándulgatni, remélem, a babával könnyű lesz majd kimozdulni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki nem hagynék egy babázást! :) Következő beszámoló tavasszal lesz csak, addig még van több dolog (ahhh) és akkor tudjuk felmérni a vendégek számát és tovább lépni a szervezésben :D Sírógörcs :D Semmi extra? Babucinál nagyobb extra szerintem nem is kell! Nyáron szerintem már gond nélkül tudtok kirándulni :)

      Törlés