2015. május 24., vasárnap

Utazásunk margójára: Plochingen és Stuttgart

Sziasztok!

Tudom, hogy nagyon rég írtam, de most egy keményebb időszakom volt a munkahelyemen és sok intézni valóm volt, de most finishben vagyok sok tekintetben :)
Az idei év egyik legjobb történése számomra, hogy végre meglátogattuk anyukámat, aki Németországban dolgozik már több éve. Nagyon jó volt a másik otthonát megismerni és pár felhőtlen napot együtt tölteni vele. Sok tanulsággal tértünk haza, szomorú, de mi is szívesen kiköltöznénk utána...a sváb vidéken, ahol jártunk, mindenki kedves és vidám, minden szép és tiszta, egyszerűen jó ott lenni.Na de erről ennyit, inkább megmutatom, hogy merre jártunk!
VIGYÁZAT, KICSAPONGÓ MINDENFÉLESÉG KÖVETKEZIK!


Éjjel utaztunk, sajnos alig tudtunk aludni valamit, de tisztességgel kihasználtuk a következő napokat. Elsőre a stuttgarti  Wilhelma állatkertbe mentünk, amit nem volt könnyű kihisztizni :D :D :D Nem akarok túl sok képet mutatni, de tudnék, mert ez a csodás hely! Gyönyörű az épületek, sok parkja van és erdős terület is megtalálható rajta faragott tobozokkal. Sok család tölt itt egész napokat a parkban piknikezve és állatokat nézegetve. Ráadásul az állatok mellett nagyon szuper  növényházakban lehet barangolni, vannak óriási kaktuszok, orchideák, fuksziák, trópusi növények...annak ellenére, hogy lejártuk a lábunkat, imádtuk :)


Utána bementünk a belvárosba ebédelni és nézelődni. Sajnos borongós idő volt, de a drágám ennek ellenére aludt egy laza fél órát a fűben :) Picit nézelődtünk, pont mindenféle zenés-kipakolós-demonstrálós dolgok történtek, ráadásul rengeteg ember volt, szóval hamar bemenekültünk az új kedvenc éttermünkbe. Engem Stuttgart Budapestre emlékeztet, itt is mesés a belváros, energiával tölt fel minden megtett lépés.


Anyuci Plochingenben lakik, ami egy nagyon aranyos városka. Minden tiszta és takaros, a belváros nagyon szuper, van Müller, Rewe, dohányzó kocsma, pizzéria, olasz étterem, döner, szobrok, Hundertwasser ház, klasszikus német házak, sőt, most a hagyományos májusfa is fel volt állítva. Hiába kis város, szerintem szuperül el lehet itt tölteni az időt, ráadásul a magas fekvésének köszönhetően óriásiakat lehet aludni. Sok a zöld terület, betartják a szigorú szelektív hulladékgyűjtés szabályait, ami mi nem tudtunk követni, mindig meg kellett kérdeznem, hogy mi hova megy.


Az eddigi legmenőbb múzeum, ahol eddig voltam, az a stuttgarti Mercedes Múzeum! Maga az épület óriási, a legfelső emeletre visz fel egy lift, onnan haladunk lefelé, ahogy a történelem is halad előre. A különböző járművek mellett a kiemelkedőbb történelmi események is fel vannak sorakoztatva. Engem a régi Mercedesek hoztak lázba, amik tipikus maffiózóautónak néznek ki, vőlegényemet egyértelműen a versenyautók érdekelték. Ki van állítva safety car, F1 autók és még sorolhatnám tovább.  Komolyan mondom, ide kötelező mindenkinek elmennie!Mindezek után kimentünk egy nagy zsibvásárba, ahol rengeteg régi és új portéka között lehetett választani. Óriási volt a nyüzsgés! Az én kedvenceim a régi gyerekjátékok és sütési kellékek voltak, de sajnos nem vettünk semmit, mert lusták lettünk volna haza hurcolni :) Voltunk egy gyönyörű temetőben, ami gyakorlatilag egy karbantartott erdő, teli mesés virágokkal, háborús sírokkal és elvétve egy-egy ismert személyiség nyughelyével. Ide egy régi "fogaskerekűvel" mentünk fel, amivel sajnos túl hamar felértünk, pedig nagyon nosztalgikus érzés volt benne utazni.Utolsó nap már lazább volt, egy mesés kisvárosba mentünk, Esslingenbe. Annyira imádtuk! Bár itt se az itteni kisvárosokra gondoljunk, a vonatról lelépve rögtön egy menő plázában találtuk magunkat :) Csak áradozni tudok, történelmi épületek, gyönyörű templomok, cégérek, szűk utcácskák jellemzik a macskaköves utcáit.

Azért ha már arra jártam, benéztem a Primarkba is ;)


Remélem nem untattalak Titeket túlságosan, de még nagyon friss az élmény :)

xoxo


4 megjegyzés:

 1. De jóóó képek! :)) Milyen jó időtök volt, és szuper cuccokat vettél a Primarkban! :) Az a ruha nagyon ahh! :P

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jó is volt kint, szerintem már rendszeresen fogunk kijárkálni :) Köszi!

   Törlés
 2. Wow! Great post!

  You have a nice blog with amazing pics!

  I follow you on GFC #312, maybe you follow me back?

  Have a nice day!

  xoxo Jacqueline
  www.hokis1981.blogspot.com

  VálaszTörlés