2016. október 23., vasárnap

Szafi rendelés I.

Sziasztok,

aki szokott a blog környékén járni, az tudhatja, küzdök több ételallergiával, ezért nekem áldás Szafi free kiadású termékcsaládja. Elsőre egy lisztet szerettem volna csak kipróbálni, a legjobban felhasználható a palacsinta liszkeverék volt. Természetesen más termékeket is vásároltam mellé.


Nehéz ügy a kisebb kis étkezésekre, menet közbeni eszegetésre megoldást találni. Ezek a kis zacskó olasz rágcsálnivalók tökéletesek. Ropogósak, finomak és a mennyisség is pont megfelelő.


Chia magot még nem kóstoltam, ezért hajtott a kíváncsiság, hogy milyen lehet. Hozzá szoktam keverni a zabkásámhoz és a hajdina reggeliző pelyhemhez. Biztos jó hatása van, de az ízétől és a felpuffadt állagától nem vagyok elájulva :)


Mivel nem ehetek tejfehérjét, ezért növényi sajtokat szoktam hébe-hóba enni. Az áruk engem azért nem rémít meg, mert majdnem egy hónapra elég. A pizzára való nagyon jó, rendesen olvad és az íze is hasonlít az igazira. A füstölt sajt ízte jobb, viszont nem olvad el. Pótléknak tökéletesek.


Ha már webshop környékén voltam, rendeltem magamnak a kedvenc kenyeremből. Magvas, puha és finom.


Csicseriborsólisztet a tojás helyettesítőjének vettem, elvileg panírozni is jó, bundáskenyérhez is, tojásrántottához stb. Nekem már a panírozás sem ment, szóval most picint pihentetem.


Szeretem a télies ízeket, ezért rendeltem egy fahéjas mazsolás drazsét. Nagyon finom íze van, picit nekem sok benne az édesítőt, ezért nálam ő se fogy ilyen gyorsan.


Imádom a Cornito-s tallérokat, a pizzás a kedvencem, de finom a fokhagymás is. Nincs fura állaga, ropogós, semmi fura.


Nagyon szerettem a túrót és nagyon hiányzik, ezért vettem kölest, mert kölesből lehet utánzatot csinálni.


Imádom a mézeskalácsot, mindent, amire rá hasonlít, imádom :) Annyi, hogy ez a keksz egy kicsit porladozó, de nagyon finom ettől függetlenül.


Éééééés a lényeg! Szafi free palacsinta lisztkeverék! :) Szerintem isteni, csak vizet kell hozzá adni és kicsi kókuszzsíron kisütni. Megvan ez az egy kilós adag már kicsit több, mint egy hónapja, már hat alkalommal ettem belőle, de még mindig van benne. A nagy része teljes kiörlésű hajdinaliszt, ami nagyon laktató, 2-3 palacsinta bőlen elég belőle. Jó szívvel ajánlom mindenkinek :)



4 megjegyzés:

  1. szeretem én is a termékeit :) a drazsét még nem kóstoltam, de nagyon felkeltette az érdeklődésem

    VálaszTörlés
  2. Én mostanában kezdtem bele a clean eating-dologba, bár nem veszem vérmesen komolyan, és szerencsére allergiáim sincsenek *koppkoppkopp*, "csak" fogyni szeretnék, szóval minden lehetséges ötletnek nagyon örülök, ami szembe jön. Ezt a webshopot is megkukkantom, köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ajánlani tudom, sok rafinált hozzávalója és receptje van Szafinak :D Hajdinalisztet ajánlom kipróbálásra, annyira nem vészes az ára, de nagyon jól felhasználható.

      Törlés