2012. szeptember 25., kedd

baleset

Ezt a bejegyzést azért írom, mert muszáj. Nem akarom, hogy ez alapján ítéljen meg bárki, nem leszek ettől szimpatikusabb, másabb stb.

Szóval ma sétáltunk Egyetlennel Telenor felé, néztem magam elé és azt látom, hogy ez kis Suzuki Swift elüt egy nénit a zebrán. Semmi fékhang, csak egy puffanás. Nem tudom, mi lelt, de elkezdtem rohanni a helyszínre. Tudni kell, hogy ez a főutcán történt a legforgalmasabb időszakban, de rajtam kívül egy ember volt képes segíteni.
Egy 20 körüli srác gázolt, én nem tudom, hogy hogyan lehet ennyire elbambulni. 5 éve van jogsim és még közelében se jártam ilyen helyzetnek (bár örök rémálmom). A srác még a mentőket se bírta kihívni, de nem azért, mert kikészült, hanem egyszerűen nem tudott magával mit kezdeni. A másik tanú hívta őket, addig én megkerestem a néni telefonját és szerencsére a fiát sikerült felhívnom. El se akarta szegény hinni, amit mondok. A néni közben a hátán feküdt, de istenek hála teljes mértékben magánál volt. Egyem a szívét, azt hajtogatta, hogy nem kell mentő, nem akar útban lenni és úgy szégyelli, hogy nem tud felállni és hazasétálni. Kevés választott el attól, hogy ráborulva bőgjek. A gázoló közben fel-alá járkált, igazi böszmegyerek, emelgette fel a néni fejét és próbálta itatni, szerencsére leállt, amikor már leüvöltöttem, hogy nem kéne megfullasztani, ha már elütötte. Szerencsére hamar kiértek a mentők és gyors vizsgálat után se tűnt komolynak a sok sérülés. Persze közben gyűltek az emberek. Bámészkodni. A rendőr rájuk szólt, de még így se mentek el. Én leadtam az adataimat és elmentem, inkább a távolból figyeltem, ahogy a fia megjön és a nénit elviszi a mentő (istennek hála nem szirénáztak). Remélem, hogy egy ideig nem vezethet ez a szerencsétlen...Nagy-nagy szerencse, hogy ilyen autóval volt. Ez délután történt, azóta rengeteget sírtam és aggódok és ki vagyok készülve, mert az eset közben már fotós kattintgatott, később a helyi tv is kiment. Lecsukom a szemem és a balesetet látom és úgy aggódom a néniért.
Nem értem, miért nem képesek egymásra jobban odafigyelni az emberek. Milyen világ az, ahol egy elütött néni érzi magát kellemetlenül, mert útban van? Miért kell tátott szájjal bámulni ahelyett, hogy segítenének?
Kivagyok.


11 megjegyzés:

  1. Az a lényeg,h legalább te figyeltél és segítettél!Azért nem figyelnek egymásra mert ez egy undorító világ beleszarnak egymás szájába az emberek még akik szeretik egymást azok is..akkor mit vársz egy idegentől?a világot se te se én nem fogjuk megváltani!azzal foglalkozz,h te maradj meg embernek!ez a fontos!

    VálaszTörlés
  2. Most csinálom a jogsim, úgyhogy én még szó szerint "félve" közelítem meg a zebrákat. Az a baj, hogy mindenki rohan siet és nem figyel a másikra, se a többi autóra se a gyalogosokra. Hamar megtörténhet a baj, szerintem az emberek többsége nem mer segíteni illetve nem is nagyon tud. Persze ezt lehet az egészségügyi tudás hiánya, bátortalanság rovására is felírni. Viszont Neked nagy tiszteletem, hogy odamentél segítettél! Jobbulást innen is a néninek!

    VálaszTörlés
  3. Szerencse, hogy neked volt lelekjelenleted! En konnyen elsirom magam, kulonosen erzekeny vagyok az idosekre, foleg ha ilyenek, hogy meg a neni kert bocsanatot mert elutottek... Ott bogtem volna mintha csak a sajat nagymamam lett volna! Ha meg en utom el akkor vegkepp. Harom eve van jogsim, eddig szerencsere csak egy fat horzsoltam meg a sajat udvarunkon, de ha egy ilyen tortenne velem, akkora sokkot kapnek, hogy en se tudnek mit kezdeni a helyzettel. Egyebkent valo igaz, hogy sok ember azert nem segit, mert nem tud, hianyzik az alapveto elsosegelynyujtas ismerete. Lehet en nem is mernek segiteni, mert attol felnek, hogy valamit csak meg tovabb rontanek. Szerintem az az elsosegelynyujtas amit a jogositvany megszerzesenel tanitanak, az egy nagy semmi, jobban bele kellene sulykolni az emberekbe es nem csak a soforokbe, mindenkibe!
    Olvasas kozben nagyon megkonnyebbultem, hogy a neni nem serult meg kulonosebben (a korulmenyekhez kepest), de azert igy is nagyon szomoru eset. Te megerdemelsz egy ev hose medalt agy ilyesmit!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép dolog volt tőled, hogy odamentél segíteni, és azt hiszem, az is jó dolog, hogy megírtad ezt. Persze nem jut el mindenkihez az üzenet, de lehet, hogy 1-2-3 ember szemét így is sikerül felnyitnod.
    Azt hiszem ha én látnék egy ilyen balesetet, odamennék segíteni. Szerencsére még nem volt benne részem, csak kocsi kocsival majdnem balesetben, és busz kocsival igazi koccanásokban/ütközésekben... bár ha manapság az emberek annyira figyelmetlenek közlekedés közben, hogy egy nagy buszt nem képesek észrevenni, akkor a szegény nénin már meg sem kéne lepődni. :( Remélem hamar felgyógyul a néni, és hogy a srác megkapja a méltó büntetését.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép a bátor dolog volt tőled, hogy segítettél! Bár több ilyen segítőkész ember lenne! Örülök, hogy viszonylag ép bőrrel megúszta a néni. Tudsz azóta róla valamit?

    VálaszTörlés
  6. Sajnos láttam már olyat,hogy fiatal srác a kocsiba elzúzott lassítás nélkül az úton(kényszerből)közlekedő kerekesszékes mellett.Volt véleményem....
    Az emberek sz@rnak egymásra,úgy látom,érdektelenek és fásultak.Ami persze nem jó,de Te voltál az akiről példát vehettek volna.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon helyesen cselekedtél, ügyes lány vagy! Láthatod, a többség ált. csak bámulni tud... Ne érezd magad rosszul, mert most vagy kiakadva és sírsz, mert amikor fontos volt, akkor a lélekjelenléted a helyén volt, nem kezdtél el sírni meg jajgatni a néni előtt, aki így legalább nem ijedt meg még jobban, de akkor is sokkolt azért ez téged is, ki kell adni magadból, de remélem jobban érzed majd magad hamarosan :)

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy így gondoljátok. Folyamatosan vártam a rendőrök hívását, de gondolom a srác bevallott mindent és nem volt rám szükség; ezért sajnos nem tudom, mi van a nénivel, nagyon remélem, hogy már otthon pihenget!

    VálaszTörlés
  9. Szegénykém,majd túl leszel rajta.De nagyon emberi voltál és olyat tettél ami mellett sokan elmennének és el is mennek.Büszke lehetsz és az a néni is nagyon hálás neked,ez biztos.

    VálaszTörlés
  10. Büszke vagyok rád, hogy odamentél és segítettél a néninek!!Ritka az ilyen ember.
    Nagyon jó tett volt, én is odamentem volna!
    Igen elég szörnyű világ sajnos,de nem tudunk mit tenni.Én azt mondom még az ellenségeinkhez is legyünk valamilyen szinten kedvesek, és tegyük félre a büszkeségünket.Mert sztem sok ember fél az ilyen dologtól,és azért nem menne oda segtíni, fél legyőzni a félelmét.Sajnos:((
    De sztem ne foglalkozz mással, csak azzal, hogy te segítettél,és jót tettél ezáltal.
    A néni hálás lenne neked, mert a gázoló semmit nem segített volna rajta,ahogy leírtad ezt szűrtem le.(meg hogy írtad is)
    Fel a fejjel!
    Feliratkoztam hozzád mert tetszik a blogod is meg szimpinek talállak!
    És jó hétvégét!!
    Üdv.Judit

    VálaszTörlés
  11. Büszke lehetsz magadra,hogy segítettél! nagyon szép.

    VálaszTörlés