Sziasztok!
Egy jó tanács: ne bízzatok meg feltétel nélkül az időzítőben :D Én megbíztam, ezért látható ez a bejegyzés késve...:D
Ennek a hétnek a hozzávalói: sajt, szezámmag, dió, tejföl, túró.
Először sajttortát akartam csinálni, aztán rájöttem, hogy az most annyira nem esne jól a pénztárcámnak, ezért egy kis underground rétest csináltam.
A diót kihagytam, mert sehogy nem illett nálam a sós ízvilágba :/
Innovatív rétes
Hozzávalók:
* boltban kapható réteslap (sosem sikerül tökéletesre a sajátom)
* 250g túró
* 1 doboz tejföl
* 1 tömlős sajt
* kolbász karikázva
* só, bors, pirospaprika
* tojás, szezámmag és reszelt sajt a rétes tetejére
Rettentő egyszerű a történet, a kiterített réteslapot megkenem megkentem a fűszeres-tejfölös túróval, feltekertem, megkentem a tetejét tojással és megszórtam sajttal és szezámmaggal. Csináltam egy másik változatot is, itt a tömlős sajttal kentem meg a lapokat és rápakoltam a kolbászkarikákat. Kb. 180 fokon sütöttem, amíg aranyszínűre nem pirult. Rém egyszerű és gyors :)
Többiek:
Dóri
Iluss
ui.: képen Emberé van, aki annyira nem bratyizik a szezámmaggal, ezért csak sima sajtos a teteje.
Egy jó tanács: ne bízzatok meg feltétel nélkül az időzítőben :D Én megbíztam, ezért látható ez a bejegyzés késve...:D
Ennek a hétnek a hozzávalói: sajt, szezámmag, dió, tejföl, túró.
Először sajttortát akartam csinálni, aztán rájöttem, hogy az most annyira nem esne jól a pénztárcámnak, ezért egy kis underground rétest csináltam.
A diót kihagytam, mert sehogy nem illett nálam a sós ízvilágba :/
Innovatív rétes
Hozzávalók:
* boltban kapható réteslap (sosem sikerül tökéletesre a sajátom)
* 250g túró
* 1 doboz tejföl
* 1 tömlős sajt
* kolbász karikázva
* só, bors, pirospaprika
* tojás, szezámmag és reszelt sajt a rétes tetejére
Rettentő egyszerű a történet, a kiterített réteslapot megkenem megkentem a fűszeres-tejfölös túróval, feltekertem, megkentem a tetejét tojással és megszórtam sajttal és szezámmaggal. Csináltam egy másik változatot is, itt a tömlős sajttal kentem meg a lapokat és rápakoltam a kolbászkarikákat. Kb. 180 fokon sütöttem, amíg aranyszínűre nem pirult. Rém egyszerű és gyors :)
Többiek:
Dóri
Iluss
ui.: képen Emberé van, aki annyira nem bratyizik a szezámmaggal, ezért csak sima sajtos a teteje.
Ez valami fenomenális! *.* Én nem nagyon használok rétes lapot (nincsenek vele jó tapasztalataim), de ezek után teszek még egy kísérletet azt hiszem :D Kell :D
VálaszTörlésHú, pont van itthon réteslapom, és azon agyaltam, mit kezdjek vele. Most már tudom!!!!
VálaszTörlésÁh, éhes vagyoooooooooooooooooooooooooook!
de jól néz ki, a rétes lap az azért jó mert annyi mindennel lehet kombinálni, édesnek is egyaránt és sósnak is.
VálaszTörlés