2015. szeptember 6., vasárnap

Fall Bucket List

Sziasztok!

Itt az én évszakom, a mesés és változatos ősz, ennek apropóján írtam egy kis bakancslistát azokkal a dolgokkal, amiket ki akarok pipálni az idei ősz alatt. Sok tekintetben ez most más lesz, mint az eddigiek, más asszony vagyok (hahaha:D), végre jó állásom van, így magam mögött hagyom végleg az egyetemi időkből fennmaradt szokásokat  és most először indul anélkül a szeptember, hogy iskolába mennék. Ez utóbbi elég szomorú és fura érzés. Be vannak már tervezve a hónapok, nem fogunk unatkozni, sőt, még egy swing táncoktatást is kinéztem a közelben :) No de lássuk a listát....


Tea

Talán  furán hangzik, de csak úgy, mint tusfürdőkből vagy gyertyákból, teákból is hajlamos vagyok a felhalmozásra...én se értem, hogyan :) Célul tűztem ki, hogy a meglévő sok-sok fincsi teát elfogyasszam és ne vásároljam fel még mellé a fél mindenséget. Na jó, a Mülleres karácsonyi kiadásúból biztos, hogy fogok venni, mert azok mindig isteniek.



Paleo brownie

Szeretnék minél inkább az emésztést kímélő étkezésre áttérni -bár már a gluténmentes is az-, ennek érdekében egyre határozottabban barátkozok a paleo életmóddal. Most következik a második hete annak, hogy a Teletál paleós kínálatából fogok ebédelni. A kezdetek jók voltak, bár nem annyira laktató, de meglepően finom a kínálat; a lenmagos rántott csirke meglepően finom volt, a dióval és aszalt szilvával töltött csirkéről nem is beszélve. Viszont a hideg időben az ember jobban kívánja az édeset, tehát hosszú távú célom egy tökéletes paleo brownie előállítása. A mai már nagyon jó nyomon halad :)


DIY

Még mindig járok varrni, a héten már sütőtököket és körtéket csináltunk, amik annyira aranyosak, hogy el sem tudom mondani! Még tömeggyártok egy adag tököt, de után át szeretnék nyargalni kicsit a filc anyagra, mert isteni ötleteket találtam hozzá Pinteresten. A halloweeni szellemek és denevérek is nagy kedvenceim, de a cupcakes-teás verziók is szuperek, akár majd karácsonyi ajándéknak is. 


Forró csoki

Eddig nem volt a kifejezett kedvencem, mert mindenhol émelyítően édeset lehet kapni, ezért elhatároztam, hogy idén több házi verziót is kifejlesztek :) Gondolkoztam chilisen, mézeskalácsoson, kókuszoson...


Harry Potter

Nem vagyok egy rajongó típus, viszont van egy dolog, amitől mindig megdobban a szívem, ami mindig megérint, amitől mindig sírni tudok és ahonnan még mindig levelet várok...(anyukám ugyan így van vele). Pont kisiskolás voltam, amikor kiadták a könyvet, a főszereplőkkel egy idős vagyok, szóval teljes átéléssel tudtam belecsöppenni a Roxfort világába. Nem, szerintem ez abszolút nem ciki, ez igazi szerelem. Minden vágyam, hogy valamelyik élményparkba elmenjek és felvásároljak mindent. Idén is el szeretném olvasni a könyvsorozatot, ráadásnak már egy ideje pörög nálam a hangoskönyv (Kern Andrással tökéletes szerintem). Alan pedig egy isteni és teljesen egyet értek vele: 



Shopping

Most a vásárlásra nagyobb hangsúlyt szeretnék fordítani és végre egy normálisabb, minőségibb ruhatárat szeretnék legalább félig összedobni. Helló felnőttkor! Bár bevallom őszintén, múlt héten volt egy nagyobb mérföldkövünk, IKEA-ban vettünk egy teljesen új garnitúrát alváshoz (takarók, párnák, lepedők, huzatok). Félelmetesen nagyot aludtunk benne felavatásképpen -meg azóta is-, de tök fura volt. Fecó többet nem akar a félelmetes fehér cicás ágyneműmmel aludni...következő alkalomra a törülközők is be vannak ütemezve. Szerintem ezek azok a dolgok, amikből sosincs elég, főleg nem a normálisan kinézőkből :)


Szabadidő

Végül pedig a szabadidő értelmes eltöltése. Októberre több jegyünk van már, megyünk Müpába és Katona Józsefbe is, de itt nem szeretnénk leállni :) Imádom a színházat, a táncművészetet és az operát, az új szezonok pedig nagyon szimpatikusak. Mostanában ráadásul nagyon visszajött az olvashatnékom, szerintem mostanra hevertem ki a magyar diplomát :D Ebben barátom a Moly, nagyon rákaptam, már egy ajándékozáson is túl vagyok, telve jó tapasztalatokkal. Sok sorozat is van, ami csak elkezdtem, de pár utolsó rész kimaradt (Gotham, American Horror Story S04), viszont már újat is kezdtem el (A suttogók), szóval ezt szeretném tovább folytatni borongós napokon. 

Nektek már van tervezetek őszre?

xoxo

3 megjegyzés:

  1. Ne is mondd, nekem is annyi teám van, hogy az hihetetlen, csak zöld teából most van 5, úgyhogy nekem is itt az idő, hogy elfogyasszam őket:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem ez nyugtat, azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen raktározós :)

      Törlés
  2. Hmmm, fincsin hangzik az őszöd :-) Nekem konkrét tervem nincs, Misizek és a lakást szépítek, varrok... Téli gumit veszek a kocsimra, de ha jutna, egy pár napos londoni útra gyűjtenék, hogy meglátogathassam a tesómat - meglátjuk, lesz-e belőle valami.

    VálaszTörlés