2014. október 19., vasárnap

Az időpont már kitűzve....

Sziasztok!

Picit eltűntem, ennek egyik oka, hogy új munkahelyem van (juppi!!!) és reggel 6 körül kelek, ami még mindig sokként éri a szervezetemet, a másik pedig, hogy anyukám unszolására elkezdtük szervezni végre az esküvőnket :) Úgy gondoltam, hogy én egy bejegyzésben élem ki magamat nektek :D Tudni kell, hogy mi nem az a pár vagyunk, én nem az a menyaszörny. De tényleg! Nagyon lazán kezeljük a dolgokat, nem vagyunk hajlandóak semmin se idegeskedni, túllihegni dolgokat, a választásaink sincsenek túlpörgetve. Már három éve el vagyok jegyezve, tudom, hogy vannak olyanok, akik szerint csak akkor érdemes az eljegyzés megtartani, ha hamarosan egybe is kel a pár, de szerintem ez hülyeség. Egyrészt ezt nem megtartjuk, teljesen magánügyként kezeltük, ráadásul még előttünk állt egy lakásfelújítás, mint óriási kiadás, természetesen ez az esküvő felett állt kilométerekkel. Meg egyébként is, én ezzel úgy voltam, hogy ha pár évet nem bírnánk ki jegyben, akkor mire föl házasodnánk? :D Ez pont így jó, ráadásul ennyi idő alatt már kialakult bennünk, hogy milyen esküvőre vágyunk, ami nagyon megkönnyíti a dolgunkat.



A helyszín

Itt nekem határozott elképzeléseim voltak, egy falusi helyet szerettem volna, ahol ott is lehet aludni, hogy a távolról jöttekkel még másnap reggel is eldödöreghessünk. És szerintünk a legfontosabb a lagziban, hogy jó legyen az étel! Kb. egy hónapja, amikor vacsorázni voltunk az egyik kedvenc éttermünkben, beütött a felismerés. Ez a hely Gánton van, Mary néni vendéglője név alatt fut. Istenien főznek, gyönyörű a környezet, a személyzet kifogástalan, tartoznak hozzá szobák és nagyon jó az esküvői ajánlatunk is. Le is foglaltuk gyorsan. Persze lassan megyünk végig enni a választott menüt, mert hát muszáj és a fiúk (vőlegényem és apum) már alig várja. Szerintem tökéletes lesz minden szempontból. Sok más előnye mellett a fotósorozat is nagyon különleges lesz, mert Gánton van külszíni bauxit bánya :)



A ruha

Anyukám ismét rám szállt, most hétvégére hazajött és tegnap szalonlátogatásra kötelezett :D Hozzáteszem, hogy vannak olyanok, akik már jövő őszre foglaltak ruhát, nekem ezt tök abszurd, én nem akartam ezt túlaggódni, körülményeskedni és sok szalonba se szerettem volna menni, mert az csak összezavarja az embert. Egy hét alatt megnéztem a környező szalonok weblapjait, hogy eldönthessem, hogy egyáltalán hova érdemes elmennem, melyik stílusa illik hozzám. Miután leszűkítettem a kört, pár ruhát le is mentegettem, amit mindenképpen fel akartam próbálni. Nagyon tipikus homokóra vagyok, a habos ruhák nem nagyon tetszenek, a csipke viszont annál inkább. Így esett a választások a tatabányai Éva Szalonra, amit tegnap látogattunk meg. Óriási élmény volt, minden kinézett ruha ott vigyorgott rám, a tulajdonosnő tündéri és nagyon segítőkész. Ami itt következett, azt tanítani kéne :D Beléptem, megláttam azt a ruhát, amit már a honlapon néztem és ott az tetszett a legjobban, fel is próbáltam elsőre és bummm, szerelem. Párat még próbáltam, ami hasonló, de ez kellett. Szerencsére minden tekintetben tökéletes, karcsú és magas vagyok benne, mintha rám öntötték volna. És szerencsére ekrü, nem fehér, a fehérben úgy nézek ki, mint egy zombi. Gyorsan választottam hozzá fátylat és egy lazacszínű menyecskeruhát, a cipő és ékszer úgyis ráér. Ami még nagyobb szerencse, hogy találtunk gyönyörű csokiszínű és világos barna koszorúslány ruhákat is. Ez a szalon egyszerűen csodálatos! Mindezt picit több, mint egy óra alatt! Természetesen a ruháról nem mutatok képet, de annyit elárulok, hogy  mindkettő mediterrán stílusú, a menyasszonyi ruha tervezője pedig Rosa Clará.


Dekoráció

Eszem ágában nincs dekorost hívni, hogy őszinte legyen. Nagyon sok DIY-es képet nézegetek és hiszem, hogy meg tudjuk csinálni :D Az esküvőhöz a fehér, a barna és az almazöld színek illenek, ezek köszönnek majd vissza a virágokban és a díszekben is. Tetszenek a lampionok, az origamis dolgok (anya a darukat már hajtogatja, nagyon be van pörögve), a sima zöldalma, a sima zöld cserepes növények, a fehér csipkedíszek, sok-sok mécses és úszógyertya és a zsákvászon. Szóval majd ezekből áll össze a kép, de már most elkezdünk vele foglalkozni, hogy szép kényelmesen meglegyünk vele. Az ültetőkártyákat is én szeretném csinálni, az almás és a parafadugós verzió is nagyon tetszik :) 


Most éppen itt tartunk, persze a többi dolog is szép lassan alakul, de azokkal még picit ráérünk szerencsére. Remélem a továbbiakban is érdekel titek a téma, mert szívesen megosztom veletek a tapasztalataimat.

xoxo

12 megjegyzés:

  1. Az én esküvői ruhámmal detto így jártam - felvettem az elsőt és kész, beleszerettem. Persze felpróbáltam még másokat is, de a szívem csak az első körül lődörgött, így végül őt vettem meg :) Nekem nyakbaakasztós csipkés volt, ami a felsőrészt díszítette, meg néhány gyöngy is, és ez a csipkeminta a szoknya felé haladva egyre ritkult. A mell alatt volt egy szép öv is, amire én egy lila rózsát tettem, mert az egész esküvőnk lila-fehér színben pompázott :) Jó készülődést, ez olyan jó része az esküvőnek, én imádtam ^^

    VálaszTörlés
  2. Komolyan mondom, én eddig sosem éreztem, hogy egyszer majd megházasodjak, hiszen mindig is úgy tartottam, hogy ez csak egy papír. Ellenben mostanában -lehet, hogy az ilyen posztok hatására is, egyre jobban el tudom magam képzelni, ahogy egy esküvőt szervezek.

    Szerintem gyönyörű ruhád lesz, ahogy elnézegettem a Rosa Clara kínálatát, egytől egyig mind csodálatos. A helyszín is remek, pláne -ahogy írtad- a fotózás miatt is tetszik, mert különleges. Földrajzos hallgatóként amúgy is teljesen rá tudok pörögni az ilyen dolgokra :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagyon tetszik ez a hozzáállás és biztos vagyok benne, hogy fantasztikus esküvőtök lesz!! :)))

    VálaszTörlés
  4. Juj de jó! :) Elég hasonlóak az elképzeléseink, mi sem szeretnénk túllihegni, siettetni a dolgokat. A díszítésben is ilyesmit gondoltunk ki, csak egy kis pasztell lilát csempészünk még bele. Bár ruhám még nincs, de hamarosan megyek próbálni. Remélem lesz még témához kapcsolódó posztod, szívesen olvasnám :)

    VálaszTörlés
  5. De izgi!:D Alig várom a bejegyzéseket!:)Kíváncsi lennék a ruhára nagyon, biztos csodálatos!:)

    VálaszTörlés
  6. Naná,hogy érdekel!!!!!
    Köszönöm,hogy meglátogattál a blogomban.!

    Nagyon tetszik,hogy végre ,újra egy olyan pár,akik nem pörgetik túl az esküvőt! Hurrá!
    10 éve a fiamék is nagyon szépen,egyszerűen rendezték meg,mi fizettük,amit kellett.:))), nagyon tetszett és mai napig büszke vagyok rájuk,hogy nem volt túl-túl....
    Persze ehhez az is kell,hogy mindkét oldalról a szülők se legyenek túl-túl-osak.

    Gánt csodás lesz!!!!! és biztos vagyok benne,hogy minden más is.

    Öreg történet az én esküvőm,de leírom,mert büszke vagyok rá:31 éve volt ...:)
    És az más világ volt lehetőségek tekintetében,de nem is baj.
    Vőlegényemmel elmentünk EGY szalonba, ott kiválasztottam egy egyszerű ruhát, néhányat még felpróbáltam,de maradt az.
    Itthon vettem fátyolnak való anyagot,akkor valahogy kellett az nekem, ma már nem biztos.Elkészítettem a pántját, tettem rá virágokat.
    A csokromat az utcabeli virágos nénitől vettük: egyszerű margaréta csokrot. Kész.:)

    Ügyes vagy,hogy nem pörgeted túl!!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Sok boldogságot, és jöhetnek még ilyen jellegű bejegyzések! Kíváncsi vagyok, hogy milyen is egy túlpörgetett esküvő, ami nem túlontúl csicsázott...
    Bevallom én még nem tudtam eldönteni, hogy hol tegyem le a voksomat, de szerintem az esküvők mértékét nagyon meghatározza az is, hogy a pár mennyit tud rá áldozni. Persze ott a másik ész nélküli véglet, hogy a túlspórolás mellett megjelenik a mindegy mennyibe kerül, hitelt veszünk fel, csak hogy nagy lagzi legyen és megmutassuk mennyire úriak vagyunk virtus...Attól kiráz a hideg. Meg attól is, amikor azt látom, hogy nagyon sok fiataltól elvárás kezd lenni, hogy anyu-apu fizessétek már ki a több milliós álomesküvőnket. Nem vagyok ellene a szülői segítségnek, félre ne érts, csak durva, hogy valaki akár a saját szüleit is adósságba hajszolná, csak hogy neki nagy lakodalma legyen..Néha elég a GYK-s kérdéseket megnézni meg a fórumokat, borzalom. Csak így megjegyzésként írtam le ezeket, nem bántásból, csak egyszerűen durva, hogy sok fiatalnak ez teszi ki az örömet, bármiféle munkaviszony, pénzkereset nélkül, hogy csak benyújtják a markukat, és annyira látszik hogy fogalmuk sincs, hogy miről szól ez az egész, csak rongyot akarnak rázni a haverok előtt....
    Ti ahogy látom, nem ilyenek vagytok, remélem nem telik sok idegeskedéssel majd ez az időszak, mert ennek nem erről kell szólnia! :)

    VálaszTörlés
  8. Én még nagyon messze járok az esküvőtől, de pinteresten egy mappában már megvan minden apró részlete, így én sem fogom túlidegeskedni a dolgot :D Mindenképp legyen majd utána-bejegyzés is, nagyon kíváncsi vagyok a ruhádra!

    VálaszTörlés
  9. Kíváncsi vagyok, milyen lesz :-) De jól hangzik, én is valami hasonlót képzelnék el magamnak.

    VálaszTörlés
  10. Ez nagyon jól hangzik! Én nem tudom elképzelni, hogy ilyen higgadtan tudom majd kezelni az enyémet. :) Hány fős esküvőt terveztek?

    VálaszTörlés
  11. Nahát, pont most jelentkeztem a blog karácsonyra, és épp csak elkezdtem fellapozni a blogokat a csoportban... velem együtt már Te vagy a harmadik, aki házasodik! :D De jó! :)

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm csajok a sok vélemény, örülök, hogy nem csak én nem vagyok született Disney hercegnő :) @Mamka nagyon örülök, hogy ezt megosztottad velem, nagyon megható, szinte magam előtt látlak titeket. Gratulálok a házasságotokhoz, 31 év...nem semmi!
    Az esküvőt én meghittre szerettem volna, most úgy néz ki, hogy 70 fő lesz, bár én meg akartam volna állni 50-nél :)

    VálaszTörlés